dinsdag 6 september 2016

Over ambtenaren

In een landelijk ochtendblad zag ik op de voorpagina een noodkreet over de houding van onze ambtenaren staan. Over hun gebrek aan kennis en hun communicatief onvermogen. Over het structureel wangedrag van veel ambtenaren las ik niets. Dat nieuws is er bijna dagelijks, maar wordt niet rondverteld. Anders kan je helemaal fluiten naar je vergunning.  Geen echt nieuws dus over de ambtenaren, want de situatie is al bijna eeuwen zo. Heb je weleens een politieagent horen praten? Hahaha! Wat een taalgebruik. Toen ik nog in Lelystad woonde heb ik dat nare gedrag van bepaalde ambtenaren van heel dichtbij ondervonden. Brrr! Zoals je weet heb ik ook een paar keer bij de Overheid opdrachten gedaan. Ook Brrr! In Lelystad hielden bepaalde ambtenaren vol dat ze geen fouten maakten. Nou, dan weet je het wel. Volgens veel inwoners hadden die ambtenaren bepaalde klassen overgeslagen. In die stad ken ik slechts één ambtenaar die mij echt goed geholpen heeft. Die meneer leegde nota bene dagelijks de vuilcontainers.
Veel ambtenaren beseffen niet, dat ze in een dienstverlenende sector werken. Ze worden betaald door 'de burger', zoals men ons graag minnetjes betitelt. En toch bijten ze dagelijks met veel plezier in de handen die hen voeden.
Ik moet eerlijkheidshalve even zeggen, dat ik hier in Dronten tot nu toe zeer dienstbare, deskundige en communicatief vaardige ambtenaren heb ontmoet en gesproken. Het feit dat er soms wat fout gaat, betekent voor mij dat ze ook werken. Houden zo.