dinsdag 27 september 2016

MH17 en Rusland

Wat een rare toestanden! Nu heeft Rusland opeens wel radarbeelden. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat de beelden zoekgeraakt zouden zijn. Het is immers cruciale informatie van die rampdag? Het zelfde geldt overigens ook voor de Amerikaanse satellietbeelden. Die waren er volgens minister Kerry wel en vervolgens hielden de Amerikanen (altijd voorop om Rusland zwart te maken!) opeens hun mond dicht.
Rusland heeft alle tijd gehad om de beelden te manipuleren. Als dat in hun ogen nodig geweest zou zijn. Of spelen er soms ook voor dat land zware politieke argumenten op de achtergrond? Daar riekt het geheel, inclusief ons eigen onderzoek, wel naar. Ik bedoel : waarom horen we zo weinig uit Oekraïne?  Oké, er komt af en toe wat gestolen goed terug. Opstandelingen of niet, het waren wel Oekraïense staatsburgers of militairen die verantwoordelijk waren voor het neerschieten van het toestel. Ik bedoel maar, als Limburgers iets uitvreten zijn het toch niet opeens Belgen, omdat de wapens en auto's wel uit dat land afkomstig zijn? En laten we wel zijn : als Oekraïne Rusland zwart kan maken, dan doet het dat heel graag. Tenzij het land niet zonder gas wil komen te zitten. Het feit dat zowel Amerika als Oekraïne zich koest houden, wekt veel argwaan. Was het toch Oekraïne zelf die de MH17 neerhaalde? Waarom is veel informatie van de Oekraïense geheime dienst gebruikt? En was het wel een BUK raket? Er zijn ook erg veel verhalen, die over een Oekraïens jachtvliegtuig gaan. Maar ja, men heeft zich op voorhand op de BUK en Rusland vastgepind en alleen die informatie heeft men ingezet.
Dit voorjaar gaf Rutte nog te kennen per se niet de onderste MH17-steen boven te willen halen voor de nabestaanden. Waarom niet? Omdat Oekraïne het toestel heeft neergeschoten? Of omdat Oekraïne van strategisch belang is voor de NAVO? En omdat Oekraïne bij de EU wil? En waarom wil Rusland zijn buurman geen oor aannaaien?  Vanwege de gasleveranties? En hoe staat het met die inval bij de Duitse onderzoeker (Josef Resch) die zegt miljoenen betaald te hebben gekregen? Daar werd veel ophef overgemaakt. Afleidingsmanoeuvres? Men spreekt telkens over een internationaal onderzoek. Enkel westerse (lees NAVO en EU) landen en Maleisië zijn erbij betrokken, die alle belang hebben bij het onderzoek en anti Rusland zijn. Nederland, Maleisië en Oekraïne zijn alle als verdachte bij de ramp betrokken. De handelwijze van Nederland, Maleisië en Oekraïne met betrekking tot de vlucht zelf, maakt beide landen al tot zeer verdachten in deze ramp. De vlucht week sterk af van de gangbare route, het toestel moest lager vliegen en het vloog boven zeer gevaarlijk gebied. De vragen waarom, zijn nimmer beantwoord. Slagers die hun eigen vlees keuren en vervolgens trots hun rapport presenteren. Van een onafhankelijk onderzoek is m.i. totaal geen sprake. Onze regering liegt en fantaseert erop los.
Er zijn nog erg veel vragen, de rapporten ten spijt. Voor mij wijzen ze naar Oekraïne. Onze regering met de laffe Rutte voorop laat de nabestaanden voor hun eigen politieke loopbaan en westerse doofpot in de kou staan. Bah!