vrijdag 9 september 2016

Naar Dinkelland

Gistermiddag zijn Sonja, Fenna en ik naar het oosten des lands gereden. Tom is zo vriendelijk het fort te bewaken met steun van een fan. We reden richting het Duitse Nordhorn. Onderweg kwamen we en familie tegen en in een korte file terecht. O ja, het is natuurlijk een gewone werkdag voor velen. we verlieten de snelweg om even te pauzeren met een ijsje om de hitte te bestrijden.
Toen we de rustplek verlieten, zag ik in de spiegels een donkere auto met flinke snelheid naderen. Een automobilist met petje schoot over de voorsorteervakken om vervolgens vlak voor ons krachtig remmend zijn Golf op pole position voor het verkeerslicht te manoeuvreren. Zelf hoefde ik niet vol in de remmen, want ik zag die gekke actie al aankomen. Nadat het licht op groen was gesprongen stoof het petje weg. Niet veel later zag ik een motoragent ons voorbijkomen, die het petje gebaarde hem te volgen. Tja, zo gaat dat. Die agent in fel gekleurde outfit zag ik al eerder bij de rustplaats, maar het petje had hem blijkbaar niet gezien.
Naarmate we dichter bij de Duitse grens kwamen werd het rustiger op de weg. Na zo'n drie uur rijden reden we de oprit naar de minicamping nabij Denekamp op. daar mochten we zelf een plekje uitzoeken op een van de velden. Het was daar rustig. De scholen waren immers begonnen. Rest nog ouderen die van de rust genieten. de velden zijn omgeven door grasland waar jong vee graasde. De pinken keken ons wat schaapachtig aan. Ze zijn weliswaar nieuwsgierig, maar ook schichtig. Toch lukte me het een van hen op de kop te krabben. Het beest genoot er zichtbaar van. Opeens tilde ze haar staart op en leegde met veel gekletter de darmen. Tijd om met het krabben te stoppen. Het geloei en de geur brachten me terug naar mijn jeugd, vlakbij de boerderij van Braat aan de Hoofdstraat in Leiderdorp.
We bevinden ons in de landstreek waar het riviertje de Dinkel stroomt. er zijn daar volop fietsroutes. maar die zouden we pas de volgende dag bekijken.
We gingen er vanuit, dat we als rozen zouden slapen. Maar we hadden geen rekening gehouden met....muggen! Geen vliegen, zoals verwacht, maar muggen.
Vandaag zijn we op de fiets naar Denekamp gereden. Onderweg kochten we bij een VVV kantoor een paar kaarten met populaire fietsroutes in de omgeving. In Denekamp hebben we wat rondgekeken en koffie gedronken. Daarna zijn we een knooppuntenroute gaan rijden. Wat een prachtige omgeving. Hij doet ons aan de Achterhoek denken. Een wisselend, soms wat heuvelachtig landschap met veel mooie plekjes.
Omdat we toch enigszins spontaan aan de rit waren begonnen, besloten we hem wat in te korten. Het was al in de middag en de rit zou ruim 35 km lang zijn. Morgen is er het nodige te doen in Denekamp. er is een paardenmarkt, een kermis en nog meer activiteiten.