donderdag 29 september 2016

Chaos in Syrië

Zoals ik al eerder voorspelde gaat het hele gedoe in Syrië louter om een machtsstrijd tussen president Assad met grote vriend Rusland en Amerika met een paar suffe bondgenoten. Amerika wil Assad pootje lichten, zodat ook in Syrië net als in Irak, Egypte en Libië de pleuris zal uitbreken met miljoenen burgerslachtoffers. En dat allemaal onder het mom van 'democratie'. Rusland ziet dat liever niet gebeuren en steunt Assad als voorheen. Zoals gebruikelijk volgen de Amerikanen hun bekende achterbakse strategie : anderen het vuile werk laten opknappen om vervolgens diezelfde anderen weg te bombarderen. Dus mogen andere extremistische groepering wel en IS niet tegen Assad vechten. En dan al het gemanipuleerde nieuws erom heen. Maar ja, al is d eleugen nog zo snel. Het bombardement op een Syrisch konvooi, was dus geen bombardement, maar een aanval met (jawel) Amerikaanse (Hellfire) wapens. Helaas wordt dus ook het nieuws uit Syrië voortdurend gemanipuleerd en domweg als waarheid aangenomen.
Er worden in dat land ook ziekenhuizen gebombardeerd. Heel erg natuurlijk. Gemakshalve vertelt men niet dat vanuit of vanaf die ziekenhuizen terroristen hun vijanden beschieten. Een oude strategie die misbruik maakt van de Geneefse conventie. De strategie toont aan, dat voor oorlogvoering geen regels bestaan. De Amerikanen vinden alles best, zolang het Syrische leger van Assad maar te grazen wordt genomen. Dat daar burgers bij omkomen is dan de schuld van anderen.
Over de bombardementen van Amerika en/of zijn bondgenoten op ziekenhuizen en dergelijke horen we niet veel meer. In de media zijn die afgedaan met : "Oeps een foutje. Sorry! Maar als anderen dat doen, dan zien we beelden van gewonde of dode kindjes.
Het zou zomaar kunnen dat het IS verhaal net als Al Qaida een Amerikaans bedenksel is om de eigen buitenlandse politiek te kunnen uitvoeren. Net als het hele 9/11 gebeuren. Dat heeft Amerika louter aan zichzelf te wijten. Wie wind zaait, zal storm oogsten. Met dank aan de familie Bush en hun rijke vrienden uit de familie van  Bin Laden.
Ik zie het Amerikaans gedrag als een moderne versie van de Kruistochten. Iedereen moet aan de pseudo-vrijheid die democratie heet en anders gaat je kop eraf. Het lijkt een virus. Iedereen moet vrij zijn. Dus gaan veel vrijwilligers in andere landen vechten. En sterven. Wat een wereld. Of gaat het toch gewoon om de olie?