zondag 4 september 2016

Net als een gesprek

Een dag of wat geleden ontving ik een korte mededeling : "Het is me nogal onduidelijk." Het was een reactie naar aanleiding van de verkoop van iets. Ik had meneer gepasseerd. Waarom? Er zijn geïnteresseerden die reageren op een advertentie van mij op internet. Maar als ik vervolgens vraag wanneer ze langs willen komen (ze beweren serieus het aangebodene te willen kopen), blijft het uren, soms dagen stil. Tja, als er veel belangstelling is dan verleg ik mijn aandacht naar anderen. Onder hen ook weer mensen, die niet echt in gesprek zijn met mij. Het blijft soms dagdelen stil en in andere gevallen hoor ik nooit meer wat.
Als er dan opeens wel iemand is die adequaat zijn interesse afhandelt, inclusief een concrete afspraak, dan ga ik liever met zo'n kordaat iemand in zee. Ik ga niet zitten wachten totdat meneer A weer eens de tijd neemt om te reageren. Ook al was ie de eerste. Dat kan wat onduidelijk overkomen. Maar ja, weg is weg!
Ik beschouw de digitale onderhandelingen als een gesprek. Wie tijdens dat gesprek duidelijk laat merken, dat ik net zo goed tegen muren en/of stoelen kan praten, valt af. Ik ben nu eenmaal ouderwets ingesteld.