maandag 26 september 2016

Een andere camera

foto nummer twee
Het is me gelukt hier in de buurt een vervanger voor mijn verloren compact camera te kopen. Een jongedame bood haar camera aan, omdat ze veel meer met haar spiegelreflex fotografeert. Ik zag wel een aantal roze exemplaren voorbijkomen. maar ik zag het niet zitten om die zwart te spuiten. Haha! Ik heb eerst de specificaties van de aangeboden Panasonic camera opgezocht. Ik vond relatief weinig klachten over het toestelletje en besloot toen een bod te doen. Omdat het bijbehorend usb kabeltje ontbrak vroeg mevrouw slechts 25 euro voor de set. En dus stapte ik op de fiets en trapte zo'n 2 km richting de opgegeven locatie. Geen parkeerplaats of sinistere plek, maar gewoon een woning. Een fraai appartement.
Op het adres aangekomen stond de verkoopster me al op te wachten in de voordeur. Ze had de spullen in haar hand, inclusief....het verloren gewaande kabeltje! Ze liet zien dat het toestel nog prima werkte en zei lachend : "Mocht er toch nog iets aan mankeren, dan weet je waar ik woon. Ik ben erg zuinig op dat ding geweest." Kijk, daar houd ik wel van. Ik bedoel, zo'n uitspraak bevestigt voor mij haar oprechtheid. Ondanks het gevonden kabeltje bleef de prijs bij 25 euro.
Ik heb inmiddels al aardig wat foto's gemaakt en ik ben zeer tevreden met dit toestelletje. De camera oogt als nieuw. Neemt niet weg dat ik op termijn een nieuwe compact ga kopen. De huidige, goedkope, zet ik in voor dagelijks gebruik. Een eventuele nieuwe voor vakanties enz. De grote Fuji gebruik ik ook steeds minder. Hoofdzakelijk omdat de kwaliteit en mogelijkheden van compactcamera's net zo goed of zelfs beter zijn geworden. En de Fuji is een stuk groter van formaat.