woensdag 28 september 2016

Een vluggertje

Vanmorgen heb ik eerst weer een paar ramen gezeemd. Daar was ik zo mee klaar, want drie van de zes adresjes zijn niet meer. En dus kon ik na dat vluggertje snel weer lekker thuis aan de slag met mijn eigen bezigheden. Ik ben bezig wat leuke camperplaatsen te noteren. Gelukkig zijn er sites waar ze op vermeld staan. Vaak met een beschrijving en een beoordeling erbij. De plaatsen zijn soms gratis. Op andere vraagt men zo'n 10 á 12 euro per nacht. Maar er zijn er ook die meer dan 30 euro voor een nachtje vragen! Misschien bedoeld voor de kouwe kak onder de camperaars, want onderscheid moet er zijn en zal altijd wel blijven. Sommige eigenaren van die enorme luxe campers zien het niet zitten om naast zo'n ordinair rood busje te moeten staan. Haha! Die mensen zien er ook niet uit als vakantiegangers. Ze zijn gekleed alsof ze naar een of andere receptie gaan.
 In Duitsland zagen we een camper die veel weg had van een stadsbus. De beide bewoners zaten wat verloren in dat ding. Het is een vreemd gezicht wanneer de bestuurder en de bijrijder een paar meter van de voorruit vandaan zitten. Maar misschien is meneer buschauffeur geweest en wil hij niet anders. Het mag allemaal hoor. Ons interesseert het helemaal niets. We komen voor de omgeving en het plezier en niet voor het uiterlijk vertoon. Komende periode gaan we er zeker weer op uit. Gewoon even een paar dagen weg. Zeg maar ook een vluggertje.
Een vluggertje over de stijgende zorgkosten. De premie voor de zorgverzekering stijgt weer. Met weer de bekende drogredenen. Duurdere medicijnen? Ja, maar niet op mijn verzoek! Louter spielerei van de farmaceutische industrie in combinatie met 'gevoelige' huisartsen, apothekers enz. Hogere zorgkosten? Tja, wat wil je als je verplicht van de ene naar de andere specialist wordt gestuurd. Laatst wilde Sonja nieuwe braces kopen voor haar polsen. Gewoon dezelfde. Die lagen normaal in de vitrine in het ziekenhuis. Maar nu niet. "Eerst naar de reumatoloog, dan naar de orthopeed en dan weer naar de orthopeed", zei men in het ziekenhuis. Ze heeft ze toch maar gewoon in een zorgwinkel gekocht. Er is binnen de zorg nog heel veel te bezuinigen door vooral te kijken naar de werkwijze van verzekeringsmaatschappijen, declaraties van ziekenhuizen en andere zorginstellingen en specialisten en het gesjoemel in de farmaceutische industrie.