zondag 18 september 2016

Naar Brabant -2-

Na een goede nachtrust hebben we ‘s morgens buiten het ontbijt gebruikt. Het was enigszins bewolkt, maar de temperatuur erg aangenaam.
Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt om de omgeving te verkennen. We reden in een omgeving met veel water. En strandjes. Helaas zagen we behalve al dat moois ook erg veel zwerfvuil! Gelukkig had ik geen grijper bij me, want ik kreeg van al dat vuil wel even de kriebels. De grijper ligt in de camper, voor het geval dat.
Voor Fenna is het te warm om naast de fiets te lopen. Ze zat dus in haar karretje. Ze kwam er wel uit om even een frisse duik te nemen. Het werd alsmaar warmer. We besloten er een eind aan te maken. Aan de fietstocht, bedoel ik. Maar eerst even wat boodschappen doen. Terwijl ik buiten in de schaduw met Fenna op het vrouwtje stond te wachten, werd ik aangenaam verrast. Een jonge vrouw met kindje kwam naar mij toe en vroeg of ze mij een ijsje mocht aanbieden. Ze was echt blond en het kindje echt donkerbruin.
“Heeft het kind soms nieuwe schoentjes nodig?“, schoot als eerste door mijn hoofd, “Of een bruine opa?” Ik vroeg toch maar even haar naar de reden van het aantrekkelijke aanbod. Ze zei dat ze een pakje met drie ijsjes had gekocht en dat ze met z’n tweetjes waren. “Tegen de tijd dat ons ijsje op is, is het derde gesmolten en dat zou zonde zijn”, legde ze lachend uit. Ik nam het ijsje dankbaar aan.
Op de terugweg heeft Fenna nog twee keer een duik genomen. Een ongewilde en een geplande. De eerste kwam door een abrupte stuurmanoeuvre in combinatie met een hangende hond (geen zijspanervaring) en een oneffenheid in het fietspad, waardoor haar karretje omsloeg! De Friezin reageerde nauwelijks op de onverwachte koprol. Ze kroop uit de kar en keek met een blik van : “Wat krijgen we nou?“ Toen we haar wagentje weer op de wielen hadden gezet, ging Fenna er net zo gemakkelijk weer in zitten. That’s my girl! Haar volgende duik was weer in het water. We waren inmiddels vlak bij de camping.
Op de camping hebben we eerst een koude douche genomen. Heerlijk!
De rest van de dag hebben we in alle rust doorgebracht in de schaduw van de camper.
‘s Avonds keken we vanuit de tent naar het zuiden. Daar speelde zich aan de horizon een indrukwekkend schouwspel af. Donkere wolken en een niet aflatende stroom van bliksemschichten. Net voordat de dag officieel voorbij was, barstte het boven de camping los. Een flinke regenbui met onweer. Er deden zich geen bijzonderheden voor. Alles functioneerde naar behoren en dus hebben we goed geslapen.