maandag 26 september 2016

Koffie tussen de oren

Zonder koffie, geen werk. Tja, 's morgens eerst langs de automaat en dan paas naar je bureau. Want zonder koffie kan de werkdag niet beginnen. Tussendoor werd ook veel van dat bruinzwarte vocht gedronken. Soms zoveel, dat tijdens het weekend mensen last kregen van ontwenningsverschijnselen. Klagen over de koffie gebeurt ook. Bij een organisatie klaagden veel medewerkers over de koffie. Om aan al dat gezeur (vond ik) een eind te maken, stelde ik een proefperiode voor. Gedurende die periode zou de automaat om de twee dagen met koffie van verschillende merken gevuld worden.
Bij de automaat hing een scorelijst, waarop men kon aangeven hoe de koffie van die dagen smaakte. Op de kast van de koffie-jukebox werd middels een kaartje geregeld melding gemaakt van 'Nieuwe koffie!'.
Helaas was de werkdruk bij die organisatie dermate hoog, dat het geregeld veranderen van de soort koffie nauwelijks nog gebeurde. Er werd ook niet meer koffie van verschillende merken besteld. Gewoon weer die oude koffie dus. Het kaartje op de koffieautomaat werd nog wel gebruikt : "Nieuwe koffie!". De scorelijst werd nog behoorlijk goed bijgehouden. En wat bleek? De oorspronkelijke, 'slechte' koffie beviel het personeel het beste.