zondag 18 september 2016

Naar Brabant -1-

Vanwege het prachtige weer besloten we deze week naar Brabant te rijden. De camper stond vrij snel gebruiksklaar te wachten.
Via de N- en A50 reden we naar het zuiden. De zon scheen volop en het was druk op de weg. Niet op de A73 die we na zo’n 110 km opdraaiden. We volgden die daarna opdraaiden. Deze snelweg volgden we maar kort, want bij Cuijk namen we de afrit.
Doel van onze trip was dit keer de Kraaijenbergse Plassen. Aan die plassen staat een minicamping. We mochten zelf een plekje uitzoeken. Het was weliswaar druk, maar toch ook weer erg rustig. Op de (verplichte) parkeerplaats telde ik 12 personenauto's. Op het terrein stonden evenveel campers. Vanwege het grote veld leek het erg rustig. Maar op dat grote veld waren geen standplaatsen. En ook geen bomen.
Er was een strook bij een vrij groot strand. Daar stond een aantal campers. Die plaatsen aan het water kostten 2 euro per nacht meer. Om te voorkomen dat waterrat Fenna al op voorhand vervelend zou gaan doen, kozen we voor een plekje ‘ver’ van het strand. Het is een unieke camping. In die zin : Fenna mocht gewoon net als wij lekker zwemmen!
De temperatuur was inmiddels flink opgelopen. We beperkten ons tot het installeren van de Ducato en gingen daarna naar het water.
De Kraaijenbergse Plassen zijn ontstaan na zandafgravingen. De plassen zijn met elkaar verbonden en hebben ook een verbinding met de Maas. Samen met Fenna zijn we te water gegaan. Wat een heerlijke verkoeling!
We hebben ‘s avonds tot zo’n elf uur buiten gezeten. Vorige week was het rond dat tijdstip al behoorlijk koud en mistig. Wat een verschil!