donderdag 29 september 2016

Mijn plekkie!!

past gemakkelijk in een parkeervak
Hier in Dronten ben ik me vrij snel na de verhuizing eerst op de hoogte gaan stellen van de parkeermentaliteit. Het is namelijk zo, dat er altijd weer mensen zijn die menen recht te hebben op een eigen parkeerplaats op (let wel) de openbare weg. Wie door omstandigheden daar zijn of haar auto parkeert is de sigaar. Vaak volgen pesterijen als reactie. En dat allemaal om een openbaar stukje straat.
Gelukkig werd hier in Dronten heel normaal gereageerd. We mogen de auto daar parkeren, waar een vrije plek was. Voor welke woning dan ook. Zonder gezeur te krijgen.
Met de aanschaf van de camper heb ik voor alle zekerheid (de bus is groter dan een gemiddelde auto) die vraag maar herhaald. Het enige nieuwe wat ik te horen kreeg was : "Als ie maar netjes aan de kant staat en niet half op straat. Gelukkig past de bus in een parkeervak. Dat was trouwens een eis van ons voor de aanschaf.
Vanmorgen trof ik een buurtbewoner, die ik niet zo vaak spreek. Hij ging zijn restafval-kliko buitenzetten. Vanwege zijn werk zie ik hem niet zo vaak. De bus staat dit keer bij hem voor de deur. De woningen hebben de keuken aan de voorzijde. Zijn keukenramen zijn meestal afgesloten met een rolgordijn, dus van het beperktere uitzicht zal hij geen last hebben. Trouwens, de achterkant van de bus is nog altijd mooier dan de huizen van de overkant van de straat. Toch? Ook hij vond het geen enkel probleem. Hier in de buurt is ook een pleintje met relatief veel lege parkeervakken. Daar heb ik de bus ook al een paar keer geparkeerd, nadat ik vooraf een aantal bewoners geraadpleegd had. Mocht dat ding onverhoopt toch een keer in de weg staan, dan weet men bij wie men moet zijn.