woensdag 24 juni 2015

Zomaar een woensdag

Vanmorgen zijn we even op het pleintje bezig geweest. Zelf heb ik daar wat onkruid verwijderd en opgeruimd. Ook de oude hoop die men een paar weken geleden heeft laten liggen. Maar na twee uur had ik er genoeg van. Gelukkig kregen we koffie aangeboden van de overbuurman. Wat een timing! Na de koffie en uiteraard een gesprekje ging Sonja naar de markt.
Vorige week is iemand met een sproeier bezig geweest op het pleintje. Meneer zat op een soort quad en spoot hier en daar op groen dat tussen de tegels en klinkers groeit. Volgens mij was ie zelf wat beneveld geraakt door de Round Up, want hij was niet bepaald systematisch bezig. Hij deed me denken aan de mannen die op het Bovenwater de planten maaiden en het maaisel opruimden. Die klooiden ook maar wat aan en sloegen hele stukken over.
Het resultaat van de sproeier op de quad is bruine en groene onkruid. Ik heb dus dat groene alsnog verwijderd. Na de koffie raakte ik in gesprek met een andere buurtbewoner. Ze bezorgt de post en blijkt uit Rusland te komen. Erg leuk om zo'n spontaan gesprek te hebben. Tijdens het gesprek bleek dat ze ook Ben kende. Ze wist zelfs zijn adres uit haar hoofd! Tja, de wereld is klein.
Na de lunch, heerlijk die Hollandse Nieuwe op witbrood, ben ik bij de buurvrouw in de tuin aan de slag gegaan. Die had in haar pad een flinke kuil, die door de regenval van de afgelopen dagen veranderd was in een vijver. Ik heb het pad niet helemaal af gekregen. Maar morgen is nog een dag.