maandag 15 juni 2015

Aan de nasi goreng

Voor vandaag heb ik gisteren een bak nasi goreng, die we een paar weken geleden te veel gekocht hebben, uit de vriezer gehaald. Ik heb hem in de koelkast gelegd om te ontdooien. Straks ga ik de nasi opbakken. Maar ik ga eerst wat spekreepjes uitbakken met wat gesneden ui. Daar doe ik dan een lepeltje trassi en wat knoflook door. Voor een nog betere smaak. Pas dan kieper ik de bak nasi in de wadjan leeg.
Van het bbq feestje van gisteren is wat vlees over. Dus dat ga ik roosteren en met wat saté saus ook op tafel zetten. Gemak dient de mens.
't Is altijd fijn als je na noeste arbeid weinig hoeft te koken en toch lekker kunt eten. Ik heb vanmiddag namelijk in de tuin van een buurtbewoonster de andere rij coniferen aangepakt. Ze zijn gedeeltelijk ontdaan van de onderste takken. Die kon ik nog met de hand met een beugelzaag voor takken en bomen verwijderen. Deze 5 pk Indo-motor met nasi ontsteking was daar na een uur klaar mee. De rest gaat straks met de Alligator, dat vreselijk takkenmonster van Black & Decker.
Ik moet trouwens voorzichtig te werk gaan, want men heeft de schutting met een touw vastgezet aan een stam van een van de coniferen. Een van de palen staat wat losjes of is misschien zelfs afgebroken. Maar dat zien we later wel weer. Toen ik weer thuis was, sloeg ik eerst mijn dubbel gevouwen broekspijpen open. Die moesten even geleegd worden. Daarna haalde ik een kam door mijn haar. Ook toen kwamen allemaal bruine stukjes van coniferenbladeren tevoorschijn. Ik wacht even met douchen, want ik hoop dat ik zelf ook kaal geschoren zal worden. Van dat lange haar krijg ik behoorlijk de kriebels.