zondag 21 juni 2015

Taxi terreur

Vanavond reed ik even een retourtje Elburg op de motorfiets. Het was droog, de zon scheen een beetje en de temperatuur viel ook mee. In Elburg ging ik even een Switch ophalen. Je weet wel, zo'n kastje waarmee je meer apparaten op een netwerk kunt aansluiten. Ik had dat ding nodig om nog een tv aan te sluiten, zonder weer een kabel te moeten aanleggen vanaf het modem in de meterkast.
Gewoon een Switch op het uiteinde van de (zeer lange) modem-tv-kabel gezet en vanaf de Switch de andere tv kastjes aangesloten. Klaar! Rijdend naar Elburg zag ik in de verte een grijs busje een rijtje auto's inhalen. Het bleek een taxi busje te zijn. De chauffeur reed met een bloedgang over sorteervakken voor linksaf. Ik had de vingers al om het remhendel gekromd, maar de taxi ging op tijd weer naar de rechter weghelft en stoof mij met een zeer hoge snelheid voorbij.
Toen ik rond een uur of 8 weer uit Elburg vertrok, kwam ik onderweg weer dat taxi busje tegen. Dit keer met passagiers erin. Maar dat maakte deze chauffeur niets uit, want weer reed hij met een zeer hoge snelheid. De chauffeur is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn klanten, maar daar had meneer duidelijk maling aan. Als ik een taxi nodig heb, dan zal ik dat bedrijf zeker niet bellen.
En wat de Switch betreft : die werkt (wel) naar behoren.