vrijdag 19 juni 2015

Defqon.1 aso's

Vanmiddag zag in bij het station hier in Dronten een horde jongeren. Ze waren voorzien van rugzakken, tassen, koffers en meer van dat soort bagage. Ze stonden onder het spoorviaduct op busvervoer te wachten richting Biddinghuizen, waar het Defqon.1 festival wordt gehouden.
Het viel me direct op dat er een onnoemlijke hoeveelheid zwerfvuil onder dat viaduct lag, in de vorm van lege blikjes en AH tassen en veel papier. Een deel werd door de wind weggeblazen richting het centrum. De reizigers liepen ook naar het centrum, waar ze met name bij de AH boodschappen gingen doen. Dat betrof voornamelijk trays met blikjes bier, soms een fles frisdrank en snacks. Veel snacks. Vervolgens gingen ze met de afgeladen winkelwagentjes weer richting het station. Een spoor van zwerfafval achter zich latend. Het zijn de asociale bezoekers van het Defqon.1 festival. Je weet wel, dat blow en spuitfestijn onder begeleiding van veel lawaai wat bij hen onder de noemer muziek valt.
Er komen ook advocaten om de rechtsgang ( er geldt een lik op stuk beleid) van de op heterdaad betrapte drugsdealers en -gebruikers in de gaten te houden. Anders krijgen ze een strafblad. Erg hè? Misschien is het een goed idee, direct met het bekeuren van al die asociale vervuilers na aankomst in Dronten te beginnen. Ik vraag me trouwens af hoe die treinstellen eruit zien. Defqon.1 is zo'n feestje waar bezoekers vooraf even slikken, snuiven, roken en spuiten om in de stemming te komen. Blijkbaar stelt dat festival weinig voor als je nuchter bent.
Misschien is het beter Biddinghuizen ook maar van een treinstation te voorzien. Goed voor het milieu.