dinsdag 16 juni 2015

Het blijft wennen

Als je zoals ik uit een tijdperk komt waarin nog heldere grenzen bestonden en gehandhaafd werden, dan kan je je oren noch ogen tegenwoordig geloven. Wat een mens al niet meemaakt gedurende zijn korte bestaan op deez aardkloot!
De afgelopen decennia is erg veel in verval geraakt. Regels worden weliswaar nog steeds verzonnen, maar de handhaving ontbreekt of is alles behalve een impuls tot verbetering van gedrag. Nu wil men langgestraften af en toe op de maatschappij loslaten. Afgezien van de risico's vraag ik me af hoeveel van hen terug zullen keren van zo'n verlof. De meesten zullen het land ontvluchten, de rest duikt onder.
Ajax op z'n Chinees
De wereld draait rond, maar lijkt in veel situaties volledig omgekeerd te zijn. Kijk maar naar de manier waarop de Nederlandse Aardolie Maffia met haar slachtoffers omgaat. Schandalig. Mensonterend. Maar van de overheid mag dat. Diezelfde overheid, die rept over normen en waarden en tussen neus en lippen door de zorg voor de mensen afbreekt om de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie kapitalen te laten verdienen. Tja, dat is toch een heel ander fenomeen dan het oude, vertrouwde Ziekenfonds met die goedkope medicijnen die voor iedereen beschikbaar waren. Wildvreemde kinderen spreken mij aan met jij en jou. Alsof ik hun onopgevoede vader ben. De onopgevoede generatie heeft nu zelf helaas ook kinderen. En de hele familie wenst nergens op aangesproken te worden. Helaas bestaat er nog geen terugroepactie om mensen van een bepaald bouwjaar even van een paar nieuwe hersencellen te voorzien, zodat ze weer 'normaal' kunnen functioneren.
Internationaal heeft ons landje ook naam gemaakt. Hier mag alles. Nou ja, bijna alles. Want iets concreet benoemen is ten strengste verboden. Niet alleen op het gebied van criminaliteit, waar veel immigranten (zeg niet Roemenen, Albanezen, Marokkanen enz. want dan krijg je heel links Nederland en die immigranten over je heen) zich mee bezighouden. Zelfs de Negerzoen, de Jodenstreek en Zwarte Piet zijn daaraan opgeofferd. De angst regeert. Zo erg zelfs, dat militairen niet meer in uniform over straat mogen/durven. De beruchte Zandhaas is nu een Angsthaas geworden. Angsthazen die ergens anders op de wereld vechten in plaats van voor hun eigen volk. En tot slot schijnt ons voetbal een Chinees spelletje te gaan worden. Ik ben benieuwd of de bal nog rond blijft. Het blijft allemaal wennen.