woensdag 17 juni 2015

BTW verhoging en zo

Als besloten wordt om het laagtarief van de BTW te verhogen, betekent dat voor mij dat ik dus nog zuiniger moet omgaan met mijn eurootjes. Dus dat wordt straks minder bloemen kopen of minder uitgaan in het algemeen. Als meer mensen dat zouden doen, wat me logisch lijkt, dan is de verkopende kant de klos. Zo werkt dat. Den Haag doet maar, hoor.
Het is mij opgevallen dat er toch nog mensen zijn die ondanks hun penibele financiële situatie doodleuk op vakantie gaan. Dag schuldeisers, dag primaire kosten, ik ben er een paar weken niet. Daarna zak ik gewoon nog iets verder in de shit. Sommigen maken het zo bont, dat ze met geleend geld de vakantie financieren.
Met meer dan gewone interesse volg ik de discussie of ruzie tussen Griekenland en de EU. Ik denk dat de EU een groter probleem heeft dan de Grieken. Kijk, als ik een schuld heb van een paar duizend euro bij de bank, dan heb ik een probleem. Maar als mijn schuld een paar miljoen is, dan heeft de bank een probleem. En dat laatste hebben die Grieken heel goed in de smiezen. Ik hoop van harte dat het huidige model waar de financiële wereld op gebaseerd is als een kaartenhuis in elkaar stort. Het lijkt mij de enige goede manier om schoon schip te maken en de boel financieel eens goed op poten te zetten.