maandag 22 juni 2015

De Nationale Politie

beschadigd imago
Eerlijk gezegd heb ik geen hoge pet op wat onze Hermandad betreft. Ik heb nogal veel slechte ervaringen met die wetsdienaars. Ze doen gewoon hun werk niet of niet goed.
Het tv programma van Peter R. de Vries bevestigd helaas mijn ervaringen. Het schijnt een algemeen probleem te zijn bij de politie : slecht functioneren. Weigeren aangiftes op te nemen, afspraken / toezeggingen niet nakomen, reageren met onwaarheden of helemaal niet reageren en gebrek aan deskundigheid zijn gemeengoed bij de politie.
Komt bij het slappe optreden als er gehandhaafd moet worden. Neem als voorbeeld maar de verkeershufters. Hoe vaak zie ik niet op tv dat iemand een aantal grove verkeersovertredingen maakt, na staande houden de verbalisant uitscheldt en beledigt. Vervolgens ziet zo'n iemand zijn overtredingen en wangedrag gehonoreerd met kwijtschelding van 4 van de 5 overtredingen! Ongelooflijk, wat een slappe reactie. Slecht gedrag wordt door de politie beloond.
Ik zit niet te wachten op Amerikaanse agenten, die behoorlijk trigger-happy, racistisch, te dik en gestrest (leidt vaak tot agressief gedrag) zijn. Maar je kunt als agent op z'n minst je mannetje staan. Zoals de Britse politie die ook nog ongewapend haar werk doet en korte metten maakt met beledigende taal en wangedrag.