donderdag 4 juni 2015

Stunten op de A6

Vanmorgen reden een buurtgenoot en ik over de A6 richting Almere. Dat schoot niet erg op, want we waren net de snelweg bij Lelystad opgereden, toen zich een file aankondigde. Ogenschijnlijk eerst op de rechter rijbaan. Maar ook op de linker zagen we ver voor ons remlichten opflikkeren.
Het was opvallend dat veel automobilisten op de linker rijbaan met relatief hoge snelheid ons passeerden. Alsof er geen vuiltje aan de file lucht was. Ik bedoel : onze rijbaan stond niet voor niets bijna stil. Gevolg was een serie noodstops, die gelukkig goed afliep. Ook achter ons had men niet in de gaten dat er een file was, ondanks de knipperende alarmverlichting. Wat een sufkonten zijn er toch op de weg! Er waren ook auto's die niet zo goed bestand zijn tegen eht file rijden. Maar dan is er nog de Wegenwacht.
Vlakbij de eerste afslag naar Almere De Vaart, zagen we een witte vrachtwagencombinatie op zijn kant liggen. Wat een ravage! Meer heb ik niet kunnen zien, want we waren al bijna een uur te laat voor de afspraak van mijn buurtgenoot. Onderweg heeft hij wel de afsprakenbalie gebeld met het slechte nieuws over de vertraging. Maar hij mocht ook later komen.
Na twee uur rijden en stilstaan kwamen we in Almere aan. Meneer meldde zich keurig bij de receptie en we namen een bekertje koffie.
De wachtkamer was behoorlijk gevuld, maar na anderhalf uur leeg. Daarna bleven we wachten, wachten en nog eens wachten. Omdat de vrouwen achter de afsprakenbalie volledig zicht hadden op de wachtkamer, gingen we er vanuit dat het allemaal weer goed zou komen. Niet dus. Pas toen de patiƫnt ging informeren, bleek dat hij totaal vergeten was! Duizend maal excuus, alsnog naar de arts en na 10 minuten stonden we weer buiten.
Op de terugweg, weer over de A6, stond aan de andere kant nog steeds een file. Ter hoogte van het benzinestation en het wegrestaurant zagen we een totaal vernielde rode personenauto achter op een sleepwagen staan. Ter plekke bleek iemand achterop de file ingereden te zijn!
De A6 is een mooie weg, maar die stuntende automobilisten maken hem gevaarlijk. We vertrokken vanmorgen tegen 9.00 uur. Om 14.30 uur waren we weer in Dronten. Pffff! En dat alles vanwege een afspraakje dat 10 minuten duurde....