maandag 8 juni 2015

"Uw hond is vals!"

Laska
Dat riep ze, toen ze geschrokken haar boxer pup oppakte en troostend aaide. De pup had een paar keer uitdagend onze hond in de achterpoten en kont gebeten. Het wilde spelen, maar daar had onze Duitse staande teef Asco geen zin in. Na de zoveelste keer corrigeerde Asco de pup. Ze viel uit naar de pup met een grom, meer niet. De pup schrok en piepte alsof het net een pootje was afgebeten. Ik had wat moeite met de reactie van de jonge vrouw, die overspoeld leek te raken door medelijden.
Ik adviseerde de vrouw de pup gewoon weer op de grond te zetten. Ik zei dat de pup toch weer op Asco zou afgaan om te spelen. Want Asco was alles behalve vals. De pup ging direct weer op Asco af. Zij het dat het nu op wat afstand bleef.  De vrouw keek gespannen toe, haar beide handen op haar bolle buik. Ze was namelijk zwanger. De pup blafte, maakte bokkensprongen en probeerde Asco te verleiden tot een spel. Dit keer hield Asco zich rustig. De pup had zijn lesje geleerd : er wordt niet altijd gespeeld als jij dat wil.
Er gebeurde verder niets. Beide honden gingen hun eigen gang, al bleef de pup uitdagend gedrag vertonen. Maar bleef op veilige afstand. We praatten nog wat na over het gebeuren en hondengedrag in het algemeen.
Later kwam ik erachter dat de vrouw in kwestie zowaar een nicht van ons was. Een oom liet een geboortekaartje zien en toen zag ik een mij bekend adres en een dito naam!