zaterdag 20 juni 2015

Kattentoilet gesloten

Op het pleintje staat een drietal bomen. Ze zijn onlangs gesnoeid. De ruimte rond de bomen, volgens Fan-tilator de boomspiegel, wordt intensief benut door de katten uit de buurt. Die gebruiken hem als toilet. Het gebruik is dermate uit de hand gelopen, dat de dakhazen hun grote boodschap niet eens meer begraven. Gevolg : een onwelriekende geur, ook wel STANK genoemd.
Vanmorgen sloeg bij mij weer de gekte toe om daar iets tegen te doen. Ik heb eerst wat stenen geregeld. Dat is tegenwoordig met het internet zo gepiept. Bij de gratis stenen zat ook een drietal pasblokken, die ik nodig had om het straatje bij de buurvrouw, dat gedaan is met grindtegels van 40x60, compleet te maken. Twee vliegen in één klap.
Ik heb eerste een laag grond uit de boomspiegel gegraven. Die grond heb ik in het plantsoentje /  plantenbak gekieperd en verspreid. Daar was de grond al behoorlijk ingeklonken en dus weggezakt. Ook opgelost. Daarna heb ik een zandbed aangebracht en daarop de klinkers gelegd. Ik heb uiteraard aan de bewatering gedacht, anders gaat het boompje dood. Ik was net klaar met de klus of een nieuwsgierige poes, Tweety genaamd, kwam even kijken. Ze zal wel gedacht hebben : "Shit, de wc is weg!" Ja, dat klopt en wij zijn er blij mee.