maandag 8 juni 2015

Met pensioen

smaakt beter sinds mijn pensioen
Wat kan er nou leuker zijn, dan wakker worden en vervolgens uitgerust en wel denken : "Wat zal ik vandaag eens gaan doen?" Gisteravond hoefde ik geen lunch klaar te maken en ook geen kantooroutfit uit te zoeken. Ik hoefde ook niet even snel mijn agenda te bekijken voor wat me deze week te wachten staat. Hahaha! Wat een leven!
Vandaag ga ik eerst thuis aan de slag. Daarna trek ik de buurt in, om weer iemand ergens mee te helpen. Er ligt nog een stukje bestrating te wachten. Het zijn maar 12 tegels, maar meneer zit er wel op te wachten. Hij is slecht ter been en die 12 tegels zullen hem straks een kleine tien meter aan omlopen schelen van zijn deur naar de auto.
Er staat ook een tweetal rijtjes coniferen ergens in een tuin. Mevrouw wil van ze af. Ze zijn inmiddels zo breed, dat ze het pad door de tuin blokkeren. Ze vindt dat de hoeveelheid insecten die in de coniferen huizen overlast bezorgen. Haar buren willen weer zon in de tuin. Genoeg redenen om die boompjes te verwijderen. Ik heb me spontaan als vrijwilliger aangeboden. Tja, voor een kop koffie ga ik in bijna alles mee. Toch blijft het een vreemde gewaarwording om doordeweeks overdag in mijn eigen tijd koffie te drinken. Maar dat krijg je als je met pensioen bent.