vrijdag 5 juni 2015

Hond en hitte



Als het warm weer is, zoals vandaag, dan hebben niet alleen wij maar ook de hond(en) daar last van. We doen dan rustig aan. Ook tijdens vakanties. Het fijnst is als er zwemwater in de buurt is. Dan nemen niet alleen wij, maar ook de hond voor afkoeling een duik in het nat.
De meeste van onze hondenwaren dol op zwemmen. Alleen bobtail Flop (haar naam had niets uit te staan met de aanschaf, ze heette officieel Follie) vond er niet zoveel aan. Als er geen zwemwater in de buurt is, dan geven we de hond geregeld een korte douche. Om die reden ligt in de caravan een tuinslang. We koppelen de slang aan het dichtstbijzijnde tappunt, draaien de kraan wat open en besproeien de hond met verkoelend water. Aan deze manier van afkoelen hebben ze vaak een hekel. Ze zwemmen liever dan dat ze onder een douche staan.
De hond zoekt ook vaak verkoeling onder de caravan. Onze eerdere honden werden in het voorjaar geknipt en/of geschoren. Niet alleen vanwege de stijgende temperatuur, maar ook om de controle op teken en vlooien gemakkelijker te maken. En natuurlijk bovenal : goed gevulde drinkbakken met vers, schoon water.
Ingeval van een oververhitte hond is het raadzaam om hem in natte handdoeken te wikkelen. Dus niet in het water gooien. Ik bedoel : je gooit ook geen warm/heet water op een bevroren ruit.