zondag 28 juni 2015

Vrouwenvoetbal 2015

Met het naderen van de finale van het WK voetbal voor vrouwen, zie ik het spelniveau en de kwaliteit van de spelers toenemen. Een groot verschil met de poulewedstrijden. Nee, op dit niveau heeft Nederland nog niets te zoeken. We hadden geluk dat anderen verloren, zodat de dames nog een rond verder mochten. De afhankelijkheid van andere uitslagen geeft aan dat Nederland nog niet louter op eigen kracht de poulewedstrijden kan doorstaan. Daarvoor speelden we nog te traag en slordig. Tegen de Japanse dames ging het in het eerste kwartier behoorlijk goed. Maar daarna lieten de dames uit het land van de rijzende zon zien dat het verschil tussen beide teams behoorlijk groot is.
De Aziaten kregen wat mij betreft veel te veel ruimte. En als ze eenmaal op snelheid zijn, zijn ze nauwelijks te stoppen.
Ik moet zeggen dat teams als Duitsland, Japan, Frankrijk enz. 'mannelijker' spelen. Ik doel dan met name op de speelwijze en techniek. Het mannelijk spelende Duitsland had het erg lastig tegen het technisch betere Frankrijk. Het geluk bracht hen een ronde verder. Nee, het zal wel even duren voordat ik het tijdperk van Vera Pauw zal vergeten. Helaas zag de KNVB haar meer als een bedreiging dan een aanwinst in de organisatie. Een vrouw met succes in de mannenwereld van het voetbal blijft vervelend voor de KNVB. Dan maar een mindere god aan het roer en weer opnieuw beginnen. Ook jammer is dat sommige prof-trainers nog steeds schamperen over het vrouwenvoetbal als er door de dames verloren wordt. Ze zouden met hun kennis en ervaring veel voor de vrouwen kunnen betekenen. Maar helaas zijn ze blijven hangen in de jaren 70 mentaliteit, toen de KNVB vrouwen verbood op 'hun' velden te spelen. Die trainers voelen zich te goed om voor het nationale team als coach op te treden. Ik zou zeggen : zet 'der Hund' Huub Stevens maar aan het roer. Dan zijn we in elk geval van het gemuts in het veld af. Trouwens, veel vrouwen houden van honden. Klik!