maandag 1 juni 2015

Selamat makan!

onder de overkapping
De zondag hebben we besteed aan de senioren hier in de buurt. 's Morgens vroeg kwamen Robert en Carina en natuurlijk Emma, omdat ze de CBX wilden lenen vanwege een geplande toertocht. Maar die ging op het allerlaatste moment niet door vanwege de regen. Wat een laf motorvolkje zeg! (met een knipoog). We hebben Sonja's verjaardag aangegrepen, om de mensen weer eens bijeen te laten komen. Er was dit keer één nieuweling bij, die voor veel aanwezigen een bekende is.
Oma wilde per se een inbreng hebben in hetgeen op tafel zou komen. Ze vond dat we zoveel voor haar doen, dat ze graag iets terug wilde doen. En dus maakte zij gado gado en bereidde ze de saté babi voor. Wij maakten nasi goreng en grilden de kip en de voorbereidde saté. Dat laatste deed ik buiten onder de overkapping op de bbq, dus de regen was geen spelbreker. De gasten werden vanaf 16.00 uur ontvangen met koffie, thee of iets fris. Omdat niet iedereen bekend was met het gerecht gado gado, kwam oma op het idee om de borden vooraf te vullen met de groenten (gekookte sperzieboontjes, taugé en witte kool en gesneden komkommer) en de lontong (in zakjes gekookte rijst). De gasten hoefden dan alleen de saté saus erbij te doen. Vooraf kregen ze uitleg over het gerecht. Het was inderdaad zo, dat de meesten het gerecht niet kenden. Uiteraard werden ook de gebakken uitjes, de kroepoek en de sambal op tafel gezet. Terwijl ik dit allemaal type, zie ik dat mijn woord controle nogal wat rode streepjes zet onder met name de Indische gerechten en ingrediënten.  Over integratie gesproken : de liefde komt ook hier niet van twee kanten.
Dat gold wel voor de Indische dis en de eters. Het was een genot te zien hoe men van de maaltijd genoot. Daarna was er ijs en koffie. En de afwas, maar die was zo weggewerkt dankzij de spontane inzet van een gast. Al met al weer een gezellige en geslaagde zondag.