dinsdag 9 juni 2015

Hondenkar achter de motor?

Fenna heeft geen last van uitlaatgassen, hoewel....
In mijn statistiekjes zag ik dat iemand op zoek is naar informatie over een hondenkar achter de motor. Zelf zou ik zo'n kar nooit en te nimmer achter een gemotoriseerd voertuig hangen. Je laat je hond(en) toch niet van je uitlaatgassen genieten? Op die manier wordt zo'n kar een rijdende gaskamer. De turbulentie achter het voertuig is lastig te manipuleren. Ik weet nog dat in een rijdende YP408 de luikjes achter dicht bleven, omdat de uitlaatgassen naar binnen werden gezogen.
Op de Vivacity rook mijn kleding na een ritje nogal erg naar het benzine olie mengsel. Ik heb om die reden nooit overwogen om onze honden in een aanhangertje achter de auto te vervoeren. Ik zie dat soort karretjes soms. Vaak monteert men aluminium ventilatieroosters in de zijwanden, zodat de uitlaatgassen vrij toegang hebben tot in de bak.de honden 'frisse' lucht kunnen ademen.  Je zou eigenlijk in zo'n aanhanger een gasmelder moeten monteren. Maar ja, dat geluid is ook niet best voor de oren van het arme beest.
Ik zag ook foto's van mensen die achter op de trekhaak van de auto een soort bench hadden geplaatst. In die bench werd de hond al rijdend vergast. "Waar zit het verstand?", denk ik dan.
Als het per se moet, dan maar gewoon de hond in het zijspan. Maar dan wel een met een ruitje, want bij hoge snelheden krijgt de hond in no time een vuiltje of een insect in het oog of de neus geschoten. Ook niet prettig.