donderdag 18 juni 2015

Een sluiproute aanleggen

Een seniore bewoner die zeer slecht ter been is, heeft mij gevraagd of ik voor hem een tegelpaadje wil aanleggen. Hij loopt vaak met een rollator en ondervindt problemen als hij via de achterdeur naar zijn auto wil en andersom.
Het gebeurt nogal eens dat zijn officiële doorgang wordt versperd door een fiets van een post- of folderbezorger, die tegen zijn schuur geparkeerd staat. Ook heeft hij bij het verlaten van de woning door die schuur geen zicht op wat er eventueel van links komt. Tot slot is de loopafstand voor hem te groot. De gewenste sluiproute gaat dwars door zijn tuintje en maakt de wandel aanzienlijk korte en veiliger en hij zal veel meer gevrijwaard blijven van blokkades.
Vooraf hebben we eerst flink wat grond weggegraven om een zandbak te maken. Hoewel het paadje slechts 18 trottoirtegels van 30x30 omvat, heeft hij toch de minimale hoeveelheid zand van 1 kuub moeten aanvragen bij de woningbouwvereniging. Erg veel voor het pad, maar toch verkeek ik me op de benodigde hoeveelheid. Neemt niet weg dat er nog een aardige berg overblijft. Een deel wordt elders gebruikt en de rest wordt opgeslagen. Maar voor het zover is ben ik door de knieën voor de buurtbewoner. Ach, het is weer eens wat anders dan coniferen zagen en het houdt mij van de straat. Eh....