donderdag 25 juni 2015

Buurman, wat doe je nou?

feest voor katten
Gisteren sprak iemand haar verbazing uit over het feit, dat ik in vrij korte tijd al veel mensen hier ken. Ze woont hier zelf al ruim 17 jaar en kent aanzienlijk minder medebewoners. Niet alleen een kwestie van tijd hebben, maar ook contact willen maken lijkt mij. Gisteren ben ik begonnen met het ophogen van een straatje. Er was nog wat zand over van een andere klus en ik wist dar er ergens een flinke kuil in een pad lag. Dat restje zand heb ik gisteren opgemaakt. Het was verre van genoeg. Maar zoals vaker gezegd : gelukkig hebben we internet nog. Er zijn diverse websites waar men spullen kan verkopen, ruilen en/of gratis weggeven. Vooral de laatste is erg in trek. Op zo'n site stond ook een restant zand aangeboden. De locatie was hier vlakbij in de buurt. Na wat contact over en weer mochten we het zand komen ophalen. Ik had geen zin om een aanhanger te regelen en dus heb ik de achterbank van de Matrix weggeklapt en een groot zeil in de bak gelegd.
Vervolgens heb ik twee ritten gemaakt met een lading zand. De verleiding is erg groot om te blijven scheppen, maar je moet ook op het gewicht letten. Het meeste gewicht lag voor de achteras. Daarna heb ik zeer rustig rijdend de 300 meter naar huis afgelegd.
Achter het overtollige zand zit een verhaal. De aanbieders hadden de tuin afgegraven en op grond van de hoeveelheid afgevoerde grond zand besteld. Een paar dagen later kieperde een volgeladen vrachtwagen tot grote schrik van de bewoners een enorme bult zand bij hen voor de deur. Zoveel, dat je het hele Bovenwater ermee kon dempen. Oké, bij wijze van. Gelukkig zijn er voldoende liefhebbers voor wat gratis zand, zoals ik.
straf voor de hond
Terwijl ik weer bezig was met het aanleggen van het pad, kwam een buurtbewoonster even kijken. "Hé buurman, wat doe je nou weer?", vroeg ze verbaasd. Tja, als mensen mij buiten zien, dan ben ik meestal bezig. Voor anderen. In het zweet de aanschijns iemand helpen. Daarvoor zijn we op de wereld. Tijdens het straten stak de hond des huizes geregeld de kop door het kattenluik. Controle! Het beestje moest vanwege de werkzaamheden binnen blijven. Maar straks heeft ie weer een mooie plaats om in de buitenlucht te vertoeven.