maandag 29 juni 2015

Agora theater in het rood

Nee, het blik krijgt geen verfbeurt. Vorige week werd bekend gemaakt dat het Agora theater, dat gedeukte Sinas-blik in Lelystad, 300.000 euro in het rood staat. 't Is nogal wat! Ik moest bij het horen van dat nieuws even terugdenken aan mijn loopbaan. Toen kwam ik ook een paar keer projectleiders tegen, die eerst zeiden dat de werkzaamheden geheel volgens de planning en het budget verliepen en een week later een achterstand van 6 maanden en een budgetoverschrijding van zo'n 50.000 euro op de proppen kwamen. Mijn eerste gedachte was steevast : "Lekker zitten slapen, jôh?" Er was al langer bekend dat het niet goed ging met de planning, maar men hield anderen en vooral zichzelf voor de gek.
Het zal met het Agora theater ook zo gegaan zijn. Ik bedoel je hebt niet opeens zo'n groot tekort. Zou er niet tussentijds melding gemaakt worden van de financiële status?
De gemeente Lelystad weigert vooralsnog bij te springen. De euro's zijn al uitgegeven aan andere gewichtige zaken. Ik heb altijd ernstig getwijfeld aan het bestaansrecht van dat grote, lelijke theater. Lelystad is niet bepaald een stad met een bruisende cultuur. Eigenlijk heeft de stad weinig tot niets met cultuur.