maandag 29 juni 2015

EU, Grieken, Russen en Groningers

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert criminelen dat vakantiegangers die naar Griekenland gaan, veel contant geld bij zich hebben. Het advies aan de toeristen een kogelvrij vest en een helm te dragen ontbreekt. Zou ik voor alle zekerheid toch maar doen. Griekenland blijkt toch sterker te zijn dan de hele EU. Zo zie je maar weer.
Meneer Poetin heeft de boycot van EU producten met een jaar verlengd. De EU verlengde haar strafmaatregel met slechts een halfjaar. Poetin houdt meer van lik op stuk dan de EU. Ergens mag ik die man wel. Gewoon recht voor z'n raap en niet lullen maar poet(in)sen. Daar schrikken nog steeds veel westerse politici van. En wat de Oekraïne betreft : het voormalige USSR grondgebied moet zich nog even zetten. Net als toen met Joegoslavië. Stuk eraf, stukje er weer bij enz. Niets bijzonders, zij het dat het dit keer Rusland is en een corrupt buurland met fascistische trekken. Laten we eerlijk zijn, Irak grenst toch zeker niet aan de USA en/of GB? Dus wat doen die westerse landen daar? Ze hebben daar veel minder te zoeken dan Poetin in de Oekraïne.
Politiek en handel dienen gescheiden gehouden te worden. Vindt men in Den Haag. Het oude liedje. Daarom verkochten we kanonnen aan de Spanjolen, die ze vervolgens op ons door hen bezette landje richtten. Dus gaan we van Poetin gas kopen, terwijl Poetin Hollandse bedrijven de das omdoet. Misschien weigert Poetin ons gas te leveren. En dan? O ja, dan zijn er gelukkig nog Groningers, die we voor het gas moeiteloos in de grond laten zakken. Misschien wordt het toch eens tijd serieus aan de slag te gaan met alternatieve energie. Daarin presteren we nog erg matig.