zaterdag 16 januari 2021

Weggeven met hindernissen

We geven soms spullen weg. Gratis. Op een speciale site. Voor mensen die een smalle beurs hebben of platzak zijn. In de meeste gevallen verloopt de overdracht probleemloos. Geïnteresseerden komen gewoon hun afspraken na. Maar er zijn ook anderen. Mensen die weinig op hebben met afspraken en/of beloftes. Ze wagen het zelfs te appen, dat ze binnen 10 minuten aan de deur zullen staan. Maar zelfs na een uur zien we niemand en horen we tussentijds niets. Niet bepaald fatsoenlijk. Vreemd genoeg(?) gebruiken sommigen van hen schaamteloos gewoon hun eigen naam.

Het komt zelfs voor, dat zo'n iemand een paar dagen later dan afgesproken plots voor de deur staat. Op de mededeling dat de spullen al door anderen opgehaald zijn, wordt zo'n iemand ook nog boos. Het gaat dan meestal om bepaalde types, die vinden dat je naar hun pijpen moet dansen. Ze reageren ook onder een andere naam. Het zijn net de zogenaamde voetbalfans, die gemaskerd in het stadion zitten. Het liefst zou ik ze aan de schandpaal willen nagelen. Via een openbaar berichtje. Al was het maar met de vraag : "Waar bleef je?" of de tekst  'een man een man, een woord een woord." Maar ach, ik weet : ook dat is niet aan hen besteed.
We laten ons overigens niet ontmoedigen door dergelijke figuren. Anderen helpen heeft de hoogste prioriteit. We zitten toch al thuis. Er is immers een lockdown. Eerder heb ik wat overtollig tuingereedschap aan een school geschonken. Die heeft hier een volkstuintje.