zaterdag 23 januari 2021

Watervoorziening in de bus

Tijdens het inrichten van de bus, heb ik een wasbakje gemaakt. Het staat op het aanrechtblokje. Het bakje zelf lijkt op een rvs hondenvoerbak. Niet vanwege loyaliteit met Fenna, maar zomaar. We gebruiken het drinkwater alleen voor het zetten van thee en koffie of voor het koken. Om die reden gebruiken we nog steeds een 12 volt dompelpompje dat we in de waterjerrycan laten zakken. Het kraantje bij het wasbakje is voorzien van een schakelaar en is vrij eenvoudig van constructie. Ik heb weleens overwogen de boel te herzien.
Zo heb ik nagedacht over een pvc pijp in de bus boven het aanrecht, waarin het drinkwater opgeslagen wordt. Alleen het bijvullen leek mij wat onhandig. Door het hoogteverschil zou ik geen pompje hoeven te gebruiken. Zo'n buis met drinkwater op het dak van de bus leek ook
interessant. Totdat ik weer op het punt van bijvullen terechtkwam. Ik zou dan een tuinslangaansluiting moeten maken en hem dan tijdig vullen. Tijdig, omdat niet bij elke plaats op een camping zich een tapkraan bevindt. Als extra zou ik dan ook een tuinslang moeten meenemen. In beide gevallen moet zo'n pvc buis ook geregeld gereinigd worden. Ook weer zo'n klusje, dat met een jerrycan voor drinkwater vrij simpel is. Ergo, we houden de jerrycan maar in gebruik. Ik overweeg nu wel het kraantje te vervangen door een steviger exemplaar. Het is al een keer onderaan gaan lekken. Op het draaipunt bij de bedieningsknop. Het is nu bijna 5 jaar oud en door het geregeld neer- en opklappen is ie wat versleten.