vrijdag 15 januari 2021

De Avondklok

Ik ben vanwege een mogelijke instelling van een Avondklok even op zoek gegaan. We hebben een mooie koekoeksklok, een digitale klok, een pendule klok, een regulateur, een Roemeense klok en op de tv soms een Hansklok. Ik herinner me van vroeger ook een zeer eenvoudige Klok. Maar dat was een wasmiddel dat enkel op de maandagen van zich liet horen. Een Avondklok dus.
Het enige wat wij 's avonds laat op straat doen is Fenna uitlaten. Ze maakt haar blaas leeg voor ze gaat slapen. Vaak zeurt ze erom, dan wil ze naar haar mand voor haar nachtrust. Ze wordt nogal moe van mij. Ach, wie niet?

Nu nog wat kattengrit in de tas
Fenna kan plassen en poepen op commando. Een kwestie van aanleren. Het woord gebruiken wanneer ze het doet. Net zoals gebarentaal. De hand bewegen tijdens het commando. Een hond is veel aan te leren, tenzij het een Friese stabij is. Stabijs uit andere delen van het land zijn wat gemakkelijker, omdat ze na een commando niet snel zullen reageren met een 'Ja, maar-houding'. Voor de Brabantse stabij moet je overigens wel een feestnummer zijn.
Moet ik trouwens bij een Avondklok ook het paspoort van Fenna meenemen? Misschien zien ze haar niet aan voor een hond. Je weet tegenwoordig maar nooit. De hondencontroleurs weten ervan. Zoals belastingontduikers met honden, die beweren dat hun cavia's blaffen en grommen. Men deelt tegenwoordig coronabekeuringen uit alsof het waardebonnen zijn.