zondag 31 januari 2021

Naar Amstelveen

In Amsterdam werken was best wel leuk. Veel leuker dan mijn verblijf in Rotterddam, Den Haag en Utrecht. Helaas verhuisde het bedrijf in 1974 van de Herengracht in Amsterdam naar de Sportlaan in Amstelveen. Van een gezellig centrum naar een saaie omgeving met een winkelcentrum vlakbij en een wat groter verderop bij de snelweg A9. Qua omgeving dus een grote stap terug. Maar wat het woon-werkverkeer betrof een stuk gemakkelijker en veel sneller. Vanuit Leiderdorp reed ik in de Fiat over de A4 en de A9 richting Amstelveen. In die tijd iets meer dan een halfuur rijden. Ik kan me geen files herinneren.
Via de Keizer Karelweg en de Van der Hooplaan reed ik naar het kantoor aan de Sportlaan nr 1. Het kantoorgebouw, met o.a. ABN bank is later een appartementencomplex geworden. Voorheen ging ik met de bus naar Leiden, dan met de trein naar Amsterdam CS en vervolgens lopend of met de tram naar het Rembrandtplein. En dan te voet naar kantoor aan de
Herengracht. Een ander voordeel was van financiële aard. Ik kreeg een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer. Die was aanzienlijk hoger dan een eventuele km vergoeding Leiderdorp - Amstelveen. 
In de pauzes reed ik soms met collega's naar het winkelcentrum in het Stadshart van Amstelveen. Daar aten en/of dronken we dan wat. Vanuit de computerruimte keek ik uit op de kruising met de V.d. Hooplaan. Vlak na de verhuizing werd ik hoofd van de computerafdeling. In de periode Amstelveen was het qua muziek de Schotse band Middle of the Road die centraal stond. Op kantoor verschenen de jonge dames in hotpants.