donderdag 14 januari 2021

Gevaarlijk hoekje

Tussen de beide hoekhuizen bevindt zich een brandgang / pad. Het is bestemd voor voetgangers, maar er rijden ook fietsers. 
Wie vanaf de straatkant (pijl links) via het trottoir de steeg in of rechtdoor wil, komt voor een onoverzichtelijke situatie te staan. De schutting in de haakse bocht belemmert het uitzicht van beide kanten. Omdat fietsers met relatief hoge snelheid in en uitrijden, kan zo voor voetgangers een gevaarlijke situatie ontstaan. Als ik daar loop, laat ik eerst Fenna even om de hoek kijken. Haar reactie vertelt mij of er iemand aankomt of niet. Maar ja, ik ben niet altijd met Fenna. De gemeente is gevraagd of er iets gedaan kan worden aan de gevaarlijke situatie.
Zelf hadden wij een hekje in gedachte, van hooguit 75 cm breed, dat vanaf de hoek van de schutting geplaatst kan worden. Zo'n obstakel geeft voetgangers een veilige positie om te controleren of er soms fietsers in aantocht zijn. De fietsers zelf worden door zo'n hekje gedwongen vaart te minderen en meer links te houden. Maar misschien heeft de gemeente een ander idee.
Op het pleintje is een gat ontstaan bij een rioolputje. Nadat de gemeente geïnformeerd is, stond er nog dezelfde dag iemand aan de deur. Da's snel! In het algemeen reageert de gemeente Dronten erg snel op klachten. Dat mag ook best een keer gezegd worden.