zondag 17 januari 2021

Op z'n Japans

Omdat de bus al weer een tijdje stilstaat, heb ik hem vanmorgen maar even de sporen gegeven. Het starten verliep enigszins moeizaam, maar na de tweede poging sloeg de oude diesel toch aan.
In de bus ligt zo'n uitschuifbare raamwisser. Op de kop zit tegenover de wisser een spons. Zo'n ding kost zeer weinig, wat aan de kwaliteit af te lezen is. De spons viel al snel uit elkaar; hij verkruimelde. Het blad van de wisser geeft strepen, omdat het verre van soepel is en niet recht afgesneden. Ik vind hem wel handig vanwege de grootte van de voorruit. Ik ben klein van stuk en ik zal nog meer krimpen. Dus zo'n uitschuifbare aluminium wisser is de kop van een zeer armoedige kwaliteit. Van het hele ding waren alleen de kop / houder en de uitschuifbare steel goed.
Ik heb dat ding op z'n Japans verbeterd. Zowel de spons als de wisser zitten op de kop geklemd met schroeven. De spons, of wat er van over was, heb ik vervangen. Ik heb van een goede spons (sorry Son) een reep afgeknipt en hem in een nylonkous (nogmaals sorry Son!) gewikkeld. Die kous maakt het mogelijk restanten van te pletter geslagen insecten te verwijderen. De stugge reep kunststof of rubber(?) van de wisser heb ik ook verwijderd. Daarvoor in de plaats heb ik het rubber van een goede wisser gebruikt (tip van Son). Dat rubber zat geklemd in een aluminium profiel. Ik heb het profiel met rubber en de nieuwe spons in de kop geklemd. En zie daar : een prima wisser voor de bus. Dit keer van goede kwaliteit. Op z'n Japans dus.