dinsdag 19 januari 2021

Lekker droog

Vanmorgen heb ik mijn regenpak weer tevoorschijn gehaald. Samen met de laarzen en de zuidwester zijn Fenna en ik aan de wandel gegaan. Ik kreeg weer het motorfietsgevoel toen ik in de regen en wind liep. Lekker droog blijven in een waterdichtpak. Voor op de motor had ik zowel een dunne (nylon) als een dikke (pvc) regenoverall. De enige nattigheid die ik voelde kwam steevast van mijn laarzen. Ik spoot ze weliswaar in met een spray tegen vocht en behandelde de naden met ledervet, maar de nattigheid kwam er toch doorheen.
Voor Fenna was het na terugkeer weer feest. Ik droog haar onder de overkapping (wat een fijne plek) met haar handdoek af. Ze vindt dat maar zozo. Daarna begint voor haar pas het feest, als ik haar vacht droog maak met een föhn. Daar kan ze uren van genieten, maar ik dus niet. Droog is droog en dus klaar.
Overigens wat die politieagenten in burger betreft : ze waren undercover. Zo konden ze de grootste raddraaiers op het Museumplein arresteren. Blijft het voor mij vreemd, dat zij vooraan stonden om de boel op te jutten. Je kunt je ook wat afzijdig houden en doen alsof je ook demonstreert.