vrijdag 29 januari 2021

Corona logica

Een mondkapje is zinloos, maar ik moet het wel verplicht dragen. De kinderen mogen met hun kinderen niet bij ons op bezoek komen. Er mag maar 1 persoon komen. Andersom mag oma of opa wel bij hen (in dit geval 4 personen) op bezoek gaan. Alsof het contact dan virusvrij zou zijn.
Een persoon dus. Maar dat mag geen kapper zijn, want dat gaat heel veel geld kosten : € 4.000 boete voor de kapper en € 400 voor de klant.
De drukte in en om een supermarkt is geen probleem. Immers, de klanten dragen een mondkapje. Dat nauwelijks effect heeft. Een kopje koffie drinken of wat eten in een restaurant, waar het veel minder druk is, is wel een probleem.
Alle IC bedden zijn bezet. Logisch, want het aantal beschikbare bedden heeft de overheid zelf 
Het coronaproject dat vaccinatie heet, verloopt erg stroef. Te weinig vaccins, te veel vaccins in de wachtkamer, te weinig vaccinaties, te veel data op straat vanwege slechte beveiliging en te weinig personeel. Per saldo : wat een chaos!
Ook het aantal ic bedden is door toedoen van bezuinigingen flink gedaald. Zo'n 10 jaar geleden werd op een toename van zo'n 30% (tot 2016) gerekend. Op grond daarvan zouden doorgerekend nu rond de 2000 ic bedden beschikbaar moeten zijn. Het zijn er slechts 1.350. Het aantal 2.000 is overigens relatief erg laag vergeleken met andere EU landen. Men wijt dat aan de filosofie, dat in andere landen men ook de ouderen / kwetsbaren een ic bed toebedeelt. In ons land is het al snel : de patiënt is te oud. Het is daarom een vreemde logica te schreeuwen, dat de ic's vol liggen met patiënten. Nee, u heeft het aantal ziekenhuisbedden fors teruggebracht. Dat geschreeuw valt wat mij betreft onder bangmakerij om slecht politiekbeleid ten aanzien van de gezondheidszorg te verdoezelen.