zondag 31 januari 2021

Stil aan de overkant

Sinds het aantreden van Joe Biden als president van Amerika, is het verdacht stil. Of nee, hij heeft direct een aantal handtekeningen gezet om onder meer maatregelen van zijn voorganger Trump terug te draaien. Een van de gevolgen is dat met een streek van zijn pen zo'n 11.000 Amerikanen werklozen zijn geworden. Ze werkten direct en indirect aan de Keystone XL pijpleiding. Ook aan de Canadese kant vallen ontslagen. De Canadezen zullen wellicht boos zijn, want voor hen is een toekomstige aanvoer van olie uitgesloten. Biden c.s. wil zodoende de Canadezen dwingen naar groene energie over te stappen.
Joe Biden heeft de zwarte bevolking beterschap beloofd. Dat deed Obama ook, maar daar is weinig tot niets van terechtgekomen. Ik ben wat aan het zoeken geweest, maar er is nauwelijks iets van enige betekenis gaande sinds Biden gestart is. Tenzij je het klimaatverdrag belangrijk vindt.
Alle mensen die fors verdiend hebben aan Trump, waaronder veel talkshow presentatoren, columnisten en grappenmakers, zullen nu toch wel een beetje balen van de afwezigheid van hun primaire bron van inkomsten gedurende de afgelopen vier jaar : Donald Trump. Ze zijn weer terug in de grijze saaiheid beland.
Maar misschien is het een stilte voor de storm. Misschien krijgt de Democratische storm zelfs een naam. Want als er aan iets gewoons een naam gegeven wordt, dan pas is het erg belangrijk en meestal gevaarlijk. Daarom heet het dit keer geen griep, maar Corona of Covid-19.