donderdag 14 januari 2021

Koud hè

Toen ik het schuurtje indook om daar wat op te ruimen, werd ik zowaar door de kou overvallen. Terwijl ik daar bezig was, kreeg ik het alsmaar kouder. Ik lijk wel een ouwe vent, zeg.
Ik heb van iemand een aantal kunststof boxen met deksel gekregen. Die wil ik gebruiken om los spul in op te bergen. De volle boxen kan ik dan onder de werktafel stapelen. Maar vanwege de kou ben ik na een box
gevuld te hebben ermee gestopt. In Lelystad hadden we een mooie ronde Pelgrim gaskachel in de garage staan. Samen met een grote gasfles zorgde hij ervoor, dat het in die hobbyruimte 's winters lekker warm was (zei hij met weemoed). Toen ik tijdens de koffiepauze daaraan dacht, schoot me te binnen dat we ook nog zo'n klein kooktoestel hebben. Dat ding kwam
ooit bij de Action vandaan, zo'n 10 jaar geleden of zo. We hebben ook een kleine voorraad gasflesjes, waarvan een aantal wat roest begint te vertonen aan de bovenkant.
Ik heb de uitdagingen op een hoop geveegd en het gasstelletje nu gebruikt om het schuurtje wat op te warmen. Ik gebruik daarvoor de roestige gasflesjes, zodat ik daar ook vanaf ben. Ergo, meerdere vliegen in één klap. Nee, ik sta niet in dat hok te werken terwijl dat toestel brandt. Dat is niet zo gezond vanwege het verbrande gas. Met een deur op de kierstand stoken heeft ook weinig zin. Ik wacht gewoon tot vanmiddag. Dan zal het flesje ook wel leeg zijn.