woensdag 27 januari 2021

Een gezellige ochtend

Het werd een gezellige ochtend. Ik moest er wel voor naar Emmeloord rijden, dat wel. Maar toch. De oude TomTom heb ik maar even ingezet. Ik ben wel bekend met die omgeving en het industrieterrein waar ik moest

zijn, maar niet op straatniveau. Gelukkig doet de oude Tom het nog prima ook al wordt ie al een paar jaar niet meer bijgewerkt. "Daar is ie te oud voor, meneer. Maar we hebben een gave jonge te koop met korting", luidde het e-mailbericht. Jammer dan. Zoveel verandert er ook weer niet in de wereld. En er is nog altijd zoiets als een smartphone. Van Sonja. Dus die oude TomTom blijft gewoon in gebruik.
Hoewel ik zo'n 20 minuten eerder was dan afgesproken, werd ik toch welkom geheten door een oudere man. Ik nam plaats in een kantoortje, waar een kleine elektrische kachel aan de muur gemonteerd was. Direct ernaast zat meneer Rein op een stoel. Na een ellenboogstoot over en weer, nam ik tegenover hem plaats. Tja, en toen begonnen we te praten. Het werd zo'n geanimeerd gesprek, dat de tijd voorbijvloog. Tussendoor kwamen nog andere klanten, die hij hielp. Voor een van hen, een vrouw, tilden we samen een grote doos in haar auto. Daarna wenkte hij mij met een handgebaar en zei : "Kom op Willem, we moeten verder met praten." Haha! Prachtig. Zo gezellig was het. Een bijkomstigheid was, dat we beiden een aantal mensen kenden. Mensen uit de motorfiets- en de installatiewereld. Het grappige was wel dat hij een paar keer zei dat ie net zoals ik ben. Daarbij noemde hij bepaalde karaktertrekken, waar we niet eens over gesproken hadden. Overeenkomsten die mij ook opgevallen waren. Rein beschikte dus ook over mensenkennis.
En zo werd het in plaats van een bezoekje van hooguit 10 minuten een gesprek van ruim 1,5 uur! Zonder koffie, maar wel met € 5,= korting.