vrijdag 22 januari 2021

Gewoon blijven doen

Om wat bij te verdienen wilde ik Fenna verhuren tijdens de Avondklok. Maar ze heeft de Dierenbescherming gebeld.
Ondanks alle maatregelen probeer ik een normaal leven te blijven leiden. Ik kijk of luister niet al te veel naar de media, want daar zou ik me alleen slechter door voelen. Iemand die trauma's heeft meegemaakt zou dat ook moeten doen. Dus ook geen Telegraaf e.d. kranten lezen. Veel te slecht voor je humeur en welzijn.
Met de Avondklok zal het wel zo zijn, dat mensen tussen 21.00 uur en 5.00 uur gaan feesten. Het beperken van het aantal bezoekers is slechts een van de vele adviezen. In het algemeen vind ik het beleid nergens op slaan. Veel te veel gaten, vaak te laat en halfbakken en met zeer beperkte handhavingsmogelijkheden. Dat zie ik hier ook. Afgelopen week heb ik mijn haar weer laten knippen. De kappers hier zijn niet zo creatief op commercieel gebied. Al geef ik toe, dat ook die groep ernstig benadeeld wordt door het beleid.
De burgemeester waarschuwt, dat men hard zal optreden tegen overtreders van de Avondklok. Had meneer vorig jaar maar ook zo ferm gereageerd, dan hadden veel ouderen hier nog geleefd.
Zo links en rechts in Europa wil men dat professionele mondkapjes gebruikt moeten worden. De huidige bieden nauwelijks bescherming. Iets waar veel deskundigen al vorig jaar al voor waarschuwden.