vrijdag 15 januari 2021

Het kabinet is gevallen!

Nee, ik roep niet : "Hoera!" Ik vind het erg zorgelijk, dat een regering de grondbeginselen van de rechtstaat schendt. Rutte heeft dat vaker gedaan. Ook binnen de coronamaatregelen is daar sprake van. Helaas werden / worden de bezwaren van juristen tegen bepaalde besluiten van deze regering uit de media geweerd. Ik ben ook niet zo gecharmeerd van Ruttes inlegvelletjes om zijn zin door te drijven. Het wijzigen van het referendum

Rood : voor de Davidster 2021 
vind ik ook een ondemocratische ingreep. De kosten zijn gigantisch gestegen. De Toeslagenaffaire is voor mij slechts één van de vele punten, waarop dit kabinet in mijn ogen een wanprestatie neerzet. Die is net zo erg als het lang negeren van de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen. Ik vind dat, gezien de ernst van de overtreding, betrokken politici meer terug mogen komen.
Hopelijk komt er een nieuw kabinet, dat nadrukkelijk oog heeft voor het welzijn van mensen, de zorg, de armoede, het onderwijs en de handhaving van regels. Als dat zo is, roep ik wel : "Hoera!" Ik weet wel op welke partijen ik zeker niet zal gaan stemmen. Die met een rode stip.