dinsdag 19 januari 2021

De Haagse kliek

Eindelijk een politicus van een gevestigde politieke partij, die openlijk kritiek durft te uiten over de Haagse politieke kliek. Pieter Omtzigt heeft al vaker ongezouten kritiek geleverd op dit kabinet en de Tweede Kamer. Ook dit keer tijdens het debat over de val het kabinet, steekt Omtzigt zijn mening niet onder stoelen of banken. Omtzigt is wat dat betreft niet politiek correct, maar waarheidsgetrouw. Zo zei Omtzigt vandaag :

"Er is een innige band tussen dit kabinet, de Tweede Kamer en de pers(!). Ook belangenorganisaties doen hierin mee, omdat ze allemaal eten uit de staatsruif."

Ik ben blij met Omtzigts openheid en eerlijkheid. Het is een bevestiging van de vele beschuldigingen over het gekonkel, waarin de main stream media volop bij betrokken is. Een politicus kritisch ondervragen is daarom uit den boze. Vanwege deze kliek hecht ik ook weinig waarde aan uitspraken van organisaties als TNO, RIVM en de nationale omroep. Ze zullen hun politieke vriendjes nooit afvallen. Zelfs wanneer zij letterlijk en figuurlijk over lijken gaan. Omtzigts openheid past niet in het beleid van het CDA, dus mocht hij pertinent geen lijsttrekker worden. Stel je voor dat de christenen van het CDA ware duiveltjes blijken te zijn.