maandag 25 januari 2021

Oproep tot rellen

Naar zeggen is ook hier in Dronten een oproep gedaan om te gaan rellen vanaf 21.00 uur. Ik heb zelf geen berichten gezien / ontvangen, want ik zit niet op Twitter en zo. De oproep was gericht aan tieners van het Voortgezet Onderwijs, aldus het bericht. Het moet toch mogelijk zijn de initiatiefnemer(s) op te sporen en aan te pakken?
Betrokken ouders weten toch wel waar hun kids uithangen? Om 21.00 uur zijn die kinderen dus gewoon thuis. Ouders die geen grip op hun kids hebben zijn wat mij betreft mede schuldig wanneer hun kids de Avondklok negeren en/of rellen. Ze moeten opdraaien voor de schade en de kosten.
Er zijn mensen die niet reageren op het coronabeleid, anderen reageren beheerst, weer anderen boos en dan zijn er de relschoppers, die zich tussen de demonstranten mengen. Relschoppers zijn er altijd al geweest. Helaas.
In mijn optiek is het niet slim dat agenten sarcastische berichtjes op het internet plaatsen. Die werken polariserend en als olie op het vuur van de relschoppers. Doodzwijgen is beter.