donderdag 30 januari 2020

Voltmetertje is net te groot

past net niet
een gat
Of net te klein. Het is maar net hoe ik het zie. Het voltmetertje is wat diameter betreft net iets groter dan het gat waarin de knop van de hoogte- instelling van de koplampen heeft gezeten. Gelukkig kan ik het gat in het montageplaatje een beetje ruimer maken. Aan de achterkant lijkt het alsof er een ring in het gat zit. Misschien kan ik die eruit krijgen. En anders zal ik met een rattenstaart aan de slag moeten. Ik ga ook de kleinere vakjes met de standen zwart maken. Met tape.
Omdat ik home alone ben, bijna want Tom en Fenna zijn hier ook, ben ik maar direct aan de slag gegaan. Ik heb het montageplaatje uit het dashboard gelicht en de ring aan de achterkant bekeken. Daarvoor moest ik een afdekplaatje verwijderen. Dat was met klemmetjes vastgezet. Ik kreeg het los zonder het te beschadigen. Toen kon ik heel goed de constructie zien. Het was meer dan een ring. Maar ik zag wel dat
ring eruit gesneden

ik hem met een zaagje of zoiets eruit kon halen. Uiteindelijk, omdat het kunststof erg dun is, heb ik ervoor gekozen een mesje te gebruiken. Ik heb een aardappelmesje (mijn moeder daarboven glimlacht als ze dat ziet) uit de lade gepakt en de punt ervan heet gemaakt boven een gaspit. Daarna ben ik voorzichtig gaan snijden. Met tussentijds telkens heet maken van het mespuntje lukte het mij de ring los te snijden / smelten. Het mesje zier er nu niet uit, maar wat belangrijker is : het voltmetertje gleed er keurig in! Joepie! De cijfers van de standen waren voorbedrukt op een dun velletje kunststof. Ik heb met zwarte tape het velletje afgeplakt en de overtollige tape weggeknipt.
het resultaat
Vervolgens heb ik het geheel in elkaar gezet. De achterkant van het metertje heeft schroefdraad, waarop een (montage) ring gedraaid is. Nadat ik het metertje geplaatst had, heb ik de ring erop gedraaid zodat het goed vast zit. Het resultaat? Prachtig! Ik hoef het metertje nu nog enkel aan te sluiten. En o ja, een aardappelmesje weer toonbaar maken.