woensdag 29 januari 2020

Een vreemd trechtertje

De knop waarmee ik de hoogte van de koplampen kan instellen, is verwijderd. Het mechanisme werkte niet meer en moest vanwege de APK verwijderd worden. Dat leverde wel een leeg, rond gat in het dashboard op. Ik heb het tijdelijk gedicht met een stukje zwart kunststof. 's Heren wegen zijn ondoorgrondelijk, die van Google ook. Want ik kreeg tijdens mijn zoektocht en controle op de woorden iets 'ronds', om mij onbekende redenen opeens een po(e)p-up te zien. Eerst een hondendrol (? niet echt rond, wel bruin - maar mijn camera stond uit!) en toen een met een wat vreemde trechter of zo. Ik dacht : "Hé, da's vast iets voor de Ducato bus!"
vreemde trechter
Toen ik de afbeelding van de trechter aanklikte, bleek het om een hulpmiddel voor vrouwen in hoge nood te zijn. Speciaal voor tijdens open lucht concerten en voor onderweg. Met die rare trechter kunnen ze.... staande plassen! Toen met de rugblessure had Sonja erg veel moeite om op te staan en te gaan zitten. Dus ook met toiletbezoeken. Ik dacht dat zo'n plastrechter (als tegenhanger van het urinoir, een uriblanche?) uitkomst zou kunnen bieden. Ik heb er twee voor haar gekocht. Als ze ze niet wilt gebruiken, kan ik ze nog als feestneus cadeau doen voor komend carnaval. Weten die Brabanders veel? Bij dezelfde winkel vond ik trouwens wel iets ronds voor het gapende gat : een digitaal voltmetertje! Omdat we toch in de buurt van die toko waren, hebben we dat ook gelijk maar gehaald.
Vrouwen plassen wel erg vaak, hè? Ben je net van huis : "Ik moet plassen!" Heeft ze net haar motorpak aan : "Ik moet plassen!" Heeft ze net geplast : "Ik moet plassen!" En dat alles zonder een druppel te drinken. Hoe kan dat? Als ze zwanger zijn is het helemaal erg. Dan is zo'n trechtertje, maar dan met een slangetje aan het uiteinde dat in een emmer hangt, erg handig voor onderweg. Kan je gewoon zonder door blijven rijden. Zolang je de handen maar aan het stuur en je ogen op de weg houdt.