woensdag 8 januari 2020

Stofschermen Ducato

Vandaag heb ik een set gebruikte stofschermen opgehaald. Het zijn schermpjes die de schijven van de voorremmen moeten beschermen tegen stof en vuil. De originele schermen zijn zo goed als weggeroest. De restanten hangen enkel nog aan de bevestigingspunten (3 bouten).
Voor de apk is het geen issue werd mij verteld. Ik denk dat het zo is, want de bus is inmiddels drie keer gekeurd en over de geroeste schermen is nooit iets gezegd. Ze zitten niet verscholen of zo en zijn dus gewoon goed zichtbaar tijdens de keuring. Ik zag ze de eerste keer toen ik de bus op de brug gezet had. Dus had ik daar een aantekening van gemaakt.
Het is weliswaar een originele doch gebruikte set, die ik tegen het lijf liep. En dus ook een roestige set. Het blijft Italiaans hè. Ik heb ze vanmorgen flink geschuurd met een staalborstel op de boortol en met een lamellenschuurschijf. Gemak dient de mens. Er kwam uiteraard niet alleen stof van de roestlaag vrij, maar ook stof van de remmen. Ik had het zwarte spul al op de schermpjes gezien en dus uit voorzorg een neus- / mondkap op mijn toet gezet.
Na het schuren heb ik beide schermen in de antiroest gezet. Morgen ga ik ze afwerken met een speciale lak. Als ze dan weer droog zijn, is het tijd om de oude restanten bij de schijven te vervangen door de opgeknapte set. Daarvoor moeten wel de wielen eraf.