zondag 5 januari 2020

Fout en goed

Het Amerikaans leger heeft een Iraanse generaal omgebracht middels een doelgerichte aanval. De manier waarop het nieuws dit gebeuren brengt, doet lijken alsof het een goede daad is. De generaal was immers een ernstig gevaar. Goed werk dus.
Een journalist die ook een gevaar was voor een andere regering is ook uit de weg geruimd. Net zoals voormalige spionnen in Engeland worden overal staatsvijanden uit de weggeruimd. Wat denk je? Grote verontwaardiging. Mede dankzij de manier waarop het nieuws het brengt : subjectief en alsof enkel het westen beschaafd bezig is.
Als ergens een Fransman op een zolderkamertje een systeem hackt, dan betreft het een individu. Als het echter een Chinees of Rus is, dan betreft het zijn regering. Dan meldt het nieuws dat China of Rusland hackt. In Frankrijk trekt een terrorist een mes en steekt passanten neer. Volgens het reguliere nieuws was de man gewoon in de war en was er geen sprake van een terroristische aanslag. De sociale media meldden via getuigen van begin af aan al dat de dader bekende terreurkreten slaakte. Vervelend, want nu moet het officiële nieuws afwijken van het regeringsbeleid ten aanzien van immigranten. Net zoals hier vaak het geval is, volgen de main stream media in het westen slaafs het regeringsbeleid. En dus worden gebeurtenissen verdraaid of onder de mat geveegd. Of het nu dit soort kwesties betreft of andere, zoals die rond het milieu en het klimaat.