woensdag 1 januari 2020

Op de kippentoer

Vandaag ben ik home alone. Niet helemaal, want er is ook nog een teef en een kater. Beide huisdieren. Ik vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn. Ik heb de koelkast opengetrokken en even rondgesnuffeld. Na deze korte verkenning besloot ik, op basis van mijn bevindingen, alvast voorbereidingen te doen voor het avondeten. Sonja is namelijk voor het donker weer thuis en zal wel moe zijn van de noeste arbeid.
Ik zag sperziebonen en wat rauwe kip liggen. Dat leidde ertoe dat ik besloot een ovenschotel van o.a. die twee ingrediënten te maken. Maar eerst een leuk muziekje opgezet. Om het geheel een nog lekkerder smaak mee te geven, heb ik een kipfilet in blokjes gesneden en toegevoegd aan een pakje(!) kippensoep. Ja, een pakje want ik hou niet van moeilijk doen. Er was ook nog wat groen over dat ik, nadat ik het fijn gesneden had, in de soep liet verdwijnen.
Ik heb wat aardappelpuree gemaakt met behulp van wat bouillon van de kippensoep en de beruchte nootmuskaat. Ik heb de gekookte sperzieboontjes wat gemengd met wat nat van de kippensoep. De blokjes gesneden kipfilet heb ik uit de soep gevist en samen de boontjes in een vuurvaste schaal gemengd. Er lag toen een natte bodem met sperzieboontjes en blokjes gekookt kipfilet. Zo wordt d epuree niet papperig. Daaroverheen heb ik de puree gelegd en daar een paar kruidnageltjes ingestoken.
Toen de kids nog thuis waren, maakten we meer lagen met boontjes en aardappelpuree. Maar we zijn nu met z'n tweeën. Voordat de schaal vanavond de oven ingaat, kwast ik er nog een laagje geklopt ei overheen. We hebben straks dus een kippensoepje vooraf, een kip-sperziebonen schotel en wat gebakken tv-sticks. Als toetje is er yoghurt. Maar die komt niet van een kip. Die is via een koe geregeld.
Sprekend over kippen : hier is Chicken Shack (ja,ja, met Cristine Perfect!) :